XVIII Premis Ovidi 2023

 1. És voluntat de l’organització que els Premis Ovidi, amb el temps, abasten tota l’extensió geogràfica de la llengua catalana, però mentre es mantinga la situació d’anormalitat que pateix la música interpretada en valencià, només podran concórrer als XVIII Premis Ovidi artistes valencians/es, independentment del lloc de residència o d’enregistrament del disc. El COM decidirà quins premis i a partir de quin any inclouen totes les produccions discogràfiques d’expressió en català (esta clàusula també afecta el guardó a l’artista revelació).

 2. A totes les categories estilístiques i la de millors arranjaments entraran automàticament a concurs tots els discs amb cançons en valencià enregistrats per artistes valencians/es a comptar des del 10 d’octubre de 2022 fins el 15 de setembre d’enguany: per mor d’assegurar-se la participació, caldrà posar-se en contacte amb l’organització per fer-li aplegar els discs en format digital al correu electrònic elcorreudelcom@gmail.com, o en format físic a l’adreça postal Carrer Progrés, 4, 46560 Massalfassar (l’Horta).

 3. A més, cas de voler optar expressament als premis a la millor cançó i lletra, les persones interessades hauran de triar quines peces presenten a concurs i fer-ho saber per qualsevol de les vies adés esmentades: tot grup o artista que ho desitge (artistes novells inclosos/es) haurà d’indicar un màxim d’una cançó i dos lletres de cançó que considere més significatives; les lletres, encara que estiguen en el llibret del disc, s’hauran d’enviar transcrites en format doc, odt o txt. Això es fa per reduir el volum de selecció i agilitzar el procés; nogensmenys, el jurat tindrà en compte totes les peces publicades i, al seu parer, podrà premiar una cançó o lletra que no haja sigut proposada expressament pels autors o autores.

 4. A banda d’enviar el disc, indicar la millor cançó, i adjuntar les dos millors lletres en un arxiu, és imprescindible que adjunteu la vostra informació (dades personals, contacte, breu trajectòria i qualsevol altra cosa que considereu oportuna), una o dos fotos recents amb bona qualitat i la portada del disc –només la part de davant– a màxima resolució, per a l’arxiu del COM i la projecció durant la gala de lliurament. Cap material físic presentat serà retornat.

 5. Per a participar a la categoria de millor disseny, és imprescindible enviar el treball en format físic (CD, vinil…) a l’adreça postal d’Escola Valenciana: C. de Josep Grollo 91 baix, 46025 (València) entre el 25 d’agost i el 15 de setembre de 2023, indicant al sobre: ‘Premis Ovidi 2023’.

 6. Per a participar a la categoria de millor videoclip, cal facilitar-ne l’enllaç –a Youtube, Vimeo o altres– per correu electrònic a disseny@fev.org, o mitjançant wetransfer.com si el videoclip encara no s’ha estrenat.

 7. El guardó d’Escola Valenciana s’atorga a maquetes o discs de debut d’artistes novells o amb poca trajectòria, ja que és una ajuda a la promoció de nous valors, i podria incloure la participació en algun dels concerts de La Gira organitzats per l’entitat.

 8. Els dos jurats, musical i visual, estaran composts per professionals independents del món de la crítica musical, i del disseny gràfic i la producció audiovisual, respectivament: la deliberació serà imparcial i meditada, i el resultat inapel·lable. El jurat podrà atorgar premis ex æquo, però si en qualsevol categoria no s’assoleix un mínim de 4 participants, no s’emetrà un veredicte sobre ella i els inscrits es traslladaran a la convocatòria següent dels premis. En qualsevol cas, el recompte de vots no es farà públic.

 9. L’organització del COM només triarà els guardons honorífics a la trajectòria artística, al suport a la música en valencià o qualsevol altra menció extraordinària que considere meritòria.

 10. El termini de presentació o exempció voluntària de candidatures es tancarà el 15 de setembre. El jurat decidirà si pot valorar qualsevol altra proposta presentada fora de temps i abans de la publicació de finalistes i de la gala de lliurament dels premis, que serà el diumenge 22 d’octubre al Gran Teatre de Xàtiva.

 11. Qualsevol supòsit no contemplat en estes bases serà resolt per l’organització.

Col·lectiu Ovidi Montllor


Descarrega’t les bases en format PDF