Xavi Sarrià

Xavier Sarrià i Batlle (Barcelona, 7 d’abril de 1977) és un cantant, músic, guitarrista i escriptor valencià. Va ser anteriorment líder del grup Obrint Pas i ara de Xavi Sarrià i El Cor de la Fera.

Nascut a Barcelona el 1977, es traslladà a viure a València de ben jove. És membre fundador del grup valencià Obrint Pas. Prèviament formà part de la creació de Tant Se Val. Amb només 15 anys va conduir el programa de rock en català ‘El Celobert‘ de Ràdio Klara. Fou un dels fundadors del segell musical autogestionat 45 Revolucions. Posteriorment, fou un dels impulsors, així com redactor, del periòdic independent L’Avanç, on era coordinador de la secció Internacional. Ha estat col·laborador de Catalunya Ràdio i L’Accent. Va estudiar filologia catalana a la Universitat de València juntament amb els cantants Feliu Ventura i Josep Nadal (cantant de La Gossa Sorda), el polític Alfred Remolar i l’escriptor Marc Pallarès.

El 2008 va publicar el seu primer llibre de ficció Històries del Paradís, amb l’editorial Bromera. El 2009 va participar en el llibre Ara, País Valencià (Publicacions de la Universitat de València). El 2010 va publicar el conte Quaranta-tres al suplement ‘Quadern’ del diari El País. El 2011 l’Editorial Txalaparta va publicar la traducció al castellà Historias del Paraíso. El 2012 va guanyar el Premi Ovidi a la millor lletra de cançó per ‘Al país de l’olivera‘ inclosa al disc Coratge. El 2014 va publicar la novel·la Totes les cançons parlen de tu a l’editorial Sembra Llibres, de la qual va ser cofundador. El 2016 fou coguionista del documental curt La batalla d’Amed. Viatge al Kurdistan assetjat (Metromuster) basat en el viatge que va realitzar juntament amb Feliu Ventura i Xavier Artigas al Kurdistan per ajudar a difondre la situació dramàtica i silenciada del poble kurd a Turquia.

El setembre del 2017 va publicar el seu primer disc en solitari després de la separació d’Obrint Pas, Amb l’esperança entre les dents. És el seu primer disc en solitari. Consta de 13 cançons amb les col·laboracions de Miquel Gironès i Xabi Arakama, Sara Hebe, Key Day i Xabi Arakama, Gorka Urbizu de Berri Txarrak, Rafa Arnal, Núria Pons i Marina Bolea.

Discografia
Amb Obrint Pas:
Obrint pas (Autoeditat, 1994) Casset.
La nostra hora (Autoeditat, 1994) Casset.
Recuperant el somni (Autoeditat, 1994) Casset.
La revolta de l’ànima (45 Revolucions, 1997) CD. Posteriorment reeditat per Propaganda pel fet.
Obrint pas (Propaganda pel fet!, 2000) CD.
Terra (Propaganda pel fet!, 2002) CD.
La flama (Propaganda pel fet!, 2004) CD.
En moviment! (Propaganda pel fet!, 2005) CD i DVD.
Benvingut al paradís (Propaganda pel fet!, 2007) CD i DVD.
Coratge (Propaganda pel fet!, 2011) CD i llibre.

Amb el Cor de la Fera
Amb l’esperança entre les dents (Propaganda pel fet!, 2017), CD, Premi Ovidi Montllor 2019 a la Millor cançó.