Tomàs de los Santos

El cantautor Tomàs de los Santos, acompanyat de l’actriu Elsa Tronchoni i la seua banda (Isabella Làuzara, cordes; Jesús Barranco, guitarres; i Bea Albert, percussió) acaba d’estrenar un vídeo enregistrat en La Barraca d’Aigües Vives de dos temes del seu tercer treball «La Rosa als Llavis»: Visca l’amor i Si la despullava, basats en els dos poemes homònims de Joan Salvat-Papasseit. Aquest treball ha sigut guardonat amb el premi Ovidi Montllor 2021 al millor disc de Cançó d’Autor.

El cantautor ha musicat i interpreta 10 dels poemes del llibre i compta amb la col·laboració de l’actriu i directora teatral Elsa Tronchoni, que recita 6 poemes.

L’espectacle conté una forta perspectiva dramatúrgica, similar a un musical, el que el converteix en una proposta arriscada, original i enriquidora. Una creació musical i lírica original i personal on el públic s’endinsa en un món alhora poètic, musical, teatral i visual.

L’amor i l’erotisme són trets distintiu de la poesia de Salvat-Papasseit i El poema de la rosa als llavis ha estat qualificat d’un dels millors poemes eròtics de la literatura europea.

El vídeo ha estat dirigit per l’artista Maria Varó assistit pel càmera Jaime Rod.