Carles Enguix

Comence integrant-me en grups de Pop-Rock, normalment formats per quatre o cinc membres on jo sóc el cantant i compositor cantant en castellà i en Anglés, també col.labore en la Coral Femenina de l’Institut de Batxillerat de Natzaret  a València; això passa als voltants dels anys 1967-69.

Com a grups de PopRock actuem en casals d’associacions veïnals i centres culturals; posteriorment desapareixen els grups i forme un duet amb Pep Quirós, un dels músics dels grups anteriors. Funcionem només que un parell d’anys amb actuacions també en espais d’associacions culturals i   participant al Primer Festival Universitari de Música Pop celebrat també a València; seguidament continue jo sol actuant en solitari en festivals de cançó en castellà fins l’any 1973 que abandone les actuacions en directe i passe uns deu anys sense actuar.


Carles Enguix fou guardonat amb el segon premi de cançó al programa ÈXIT I de Catalunya Ràdio, TV3 i Canal 33


Després cap a l’any 1983, torne a remprendre les actuacions, ara en valencià, actuant acompanyat de músics com Nacho Mañó, Ximo Tébar, Ximo Caffarena, Ricardo Belda, Joan Laroda, Luis Lario, Vicent Lluis Fontelles. Músics que en aquells anys comencen a despuntar com professionals.

Actuem  en diversos pobles i ciutats valencians contractats normalment per ajuntaments i de vegades en concerts patrocinats per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana dins de cicles en instituts i escoles i municipis; també en concerts de promotors privats.

Posteriorment per manca de demanda d’actuacions, passe una època en que sense músics i en solitari, emprenc una sèrie de concerts actuant en llocs com pubs i locals d’associacions culturals encara que també en diverses cadenes de ràdio i televisió, com  a RNE a València al programa “De Dalt a Baix”, Ràdio Peninsular de València, Catalunya Ràdio, Aitana TVE a València i TV Municipal de Puçol. Fins a arribar al 2005 en que forme el grup «Carles Enguix i O3» des

©PRATSiCAMPS.

del Blues, Soul i Pop.Rock tot això amb el meu estil de veu que jo anomene “Escatlem” encara que també bec del  Folk junt amb algunes impregnacions del Jazz, que són els corrents en bona part de la Música Negra que sempre m’han acompanyat i ara amb músics també com abans de l’escena de tots aquests estils.

Actualment ja tenim cinc treballs d’estudi al mercat, “Estima”, editat abans de crear la banda “Carles Enguix i O3”, “A tres quarts de cinc” que fou el segon, el tercer Cd, titulat “Lògic”, “La joia de viure” (Cançons íntimes retrobades), cançons que mantenia apartades, que se n’ixen dels estils de Música Negra i que són bàsicament melòdiques i romàntiques dins de l’estil Pop. I l’últim disc, “Cataclims”, Picap 2022, nou cançons, que inclouen un poema musicat de Vicent Andrés Estellés, cadascuna amb la seua pròpia personalitat i estil, amb registres sofisticats que es complementen amb unes lletres acurades basades en poemes d’amor. Aquesta temàtica, que Carles ha volgut retrobar, enllaça amb el seu primer disc. Així, aquest treball és el resultat d’anys d’experiència musical del qual es desprén elegància en la veu i en l’acompanyament dels seus músics. 


Premi Jaume I a la trajectòria musical pel Casal Jaume I Cabanyal-Canyamelar


Aquestes son algunes actuacions destacades al llarg de la meua carrera:

Facultat Ciències de València 1984 / Parc del Temple de Debot a Madrid 1986 / Ràdio Cadena “ De Dalt a Baix” en directe 1988 / TV3 programa “Èxit” 1990 /  Ràdio 9 programa “Tres en Ratlla”  en directe 1990 / “Universitat Catalana d’Estiu” Prada de Conflent 1995 / Club del periòdic Levante presentació CD “ Estima “ 1996 / Programa “Arrels” TVV Canal 9, 2002 / “Palau de la Música” acte col.lectiu València 2005 / Teatre “El Musical” Cabanyal-Canyamelar 2005 / Concert Escola Valenciana 2006 /  Pça. Sant Just-Barcelona 2006 / “Octubre. Centre de Cultura Contemporània” València 2007 / Teatre Cívic de l’Alguer (Sardenya) 2007 / Fnac València. Presentació del CD “A tres quarts de cinc” 2008  / Homenatge Ovidi Montllor, Facultat Filologia València, 2010 / Teatre Lliure a Barcelona, acte d’EPV  2012 / Teatre Micalet a València 2012 / À Punt (ràdio) programes “Territori Sonor”  i “Al Ras” 2018.

Algunes actuacions com a contacontes:“Plaça del Llibre” de València 2016 / Fira del Llibre de València 2017 / Sis actuacions dins de la campanya “Cultura als Barris 2018” de l’Ajuntament de València / «Festival Feretes i Cançonetes» al Palau de la Música de València 2019.